Vejhøvl til grusstier

En idé som bygger på erfaring

HKs Vejhøvl er udviklet til at vedligeholde og bygge vandrestier, cykelstier, byggeveje, gangstier eller trækveje på en omkostningseffektiv måde. Den er velegnet til spredning og afretning af forskellige bulk-materialer, som fx skærver, grus eller sand. HKs alsidige vejhøvl kan kobles til alle typer af traktorer.

Funktion

Mens vejhøvlen kører, fx på en grusvej, indsamler den overskydende eller netop afrettet materiale i dens u-formede ramme. Når den fortsætter, fylder materialet eksisterende huller og glatter ujævnheder, mens det efterfølgende afrettes af HARDOX-skraberen bagest på høvlen. Maskinen indsamler kun så meget materiale, som er nødvendigt, hvilket reducerer traktorens brændstofforbrug.

Patent

KH Vejhøvlens særlige U-form sikrer at materialet bliver hvor det skal, uden at danne kanter i siderne.

Hældning

Ophænget med et hjul letter en præcis, ren og lige hældning, som sikrer hurtig bortledning af overfladevand.

Betjening

HK Vejhøvl er let at betjene fra en traktor via fjernbetjening. De hydrauliske justerings-enheder sikrer trinløs justering af mængden af bulkmaterialet, som skal fordeles.

Fordele

HK Vejhøvl gør det nemt og hurtigt at udlægge og placere materiale på en vej. En skårspreder, der løber skråt gennem den U-formede ramme, fordeler bulkmaterialet, således at eventuelle skuldre i vejkanten hurtigt fyldes op.

Udbyttet af virkningen

HK Vejhøvlens store udbytte pr. arbejdstime klarer ca. 1.500 til 2.000 m, når det gælder vedligeholdelsesarbejde. Dette sikrer effektiv og økonomisk drift og hurtig reparation af nye skader på veje og stier.

Gravemaskine som trækkende køretøj:

  • Overskydende jord (fx ved afretning af skuldre) kan fjernes omgående. Konstruktionsmateriale kan udlægges straks.
  • Gravemaskinen kan lægge materialet ud på den ønskede position direkte fra lastbilen.
  • HK Vejhøvl er udstyret med et løftebeslag, som betyder høvlen kan løftes mens den bakker, hvilket letter rangeringen.
  • Ekstraudstyr: elektronisk vaterpas, radiostyret fjernbetjening og komplet laserstyring.